1 Reply Latest reply on Jun 19, 2016 4:50 AM by marlon

    SX1012 ports show "Cable is not present" but cable is connected

    tauseef

      Hi,

       

      I have a mellanox sx1012 and majority of its ports are showing me this error "Cable is not present" when i connect SFP+ or a QSFP. I have checked the cable with the other working ports and the cable is very fine. Any idea how can i make these ports working? can the ports be locked?

       

      The interface configuration is the following

       

      ## Interface Ethernet configuration

      ##

         interface ethernet 1/3 module-type qsfp-split-4 force

         interface ethernet 1/1 speed 10000 force

         interface ethernet 1/2 speed 10000 force

         interface ethernet 1/4 speed 10000 force

         interface ethernet 1/5 speed 10000 force

         interface ethernet 1/6 speed 10000 force

         interface ethernet 1/7 speed 10000 force

         interface ethernet 1/8 speed 10000 force

         interface ethernet 1/9 speed 10000 force

         interface ethernet 1/10 speed 10000 force

         interface ethernet 1/11 speed 10000 force

         interface ethernet 1/12 speed 10000 force

        

      ##

        • Re: SX1012 ports show "Cable is not present" but cable is connected
          marlon

          Hi

           

          The ports should not be locked.

          Are both ends connected?  If not connect both ends and run the command "show interface ethernet <port#>" to check if the port is up. 

          There was a bug in Mellanox OS that caused the following:

          When the cable is removed the "show interfaces ethernet transceiver" command then properly shows no information for this cable.

          When the cable is re-installed, the "show interfaces ethernet transceiver" command no longer shows the information for this cable.

          If a switch is powered up without cables present in the port and then a cable is installed, the "show interfaces ethernet transceiver" command does not  the information for this cable.

           

          This may be your issue.