1 Reply Latest reply on Jun 20, 2013 11:33 AM by yairi

    4036 IPoIB partition on vSphere 5.1U1

    inbusiness

      I have a Mellanox 4036 QDR switch.

      My QDR one doesn't have CLI for partition management.

       

      I make a partition.conf file and import to switch then restart SM on switch.

       

      But Just only 2 partitions 0 and 21 possible pinging on vSphere 5.1 update 1 VM Network.

       

      vSwitch VLAN set to below pKeys (15,16,17,18,21,31 and MTU=4096-4=4092)

       

      (Partition Default and vMotion works.....)

       

      Below is my partition.conf.

       

      --------------------------------------------------

      Default=  0xffff , ipoib , mtu=5 : ALL=full ;

      CSV=        0x15 , ipoib , mtu=5, defmember=full : ALL=full;

      LM=         0x16 , ipoib , mtu=5, defmember=full : ALL=full;

      iSCSI01=    0x17 , ipoib , mtu=5, defmember=full : ALL=full;

      iSCSI02=    0x18 , ipoib , mtu=5, defmember=full : ALL=full;

      vMotion=    0x21 , ipoib , mtu=5, defmember=full : ALL=full;

      FT=         0x31 , ipoib , mtu=5, defmember=full : ALL=full;

      -----------------------------------------------------

       

      Is there any problem in partition definition format?

        • Re: 4036 IPoIB partition on vSphere 5.1U1
          yairi

          the format looks OK. they should all work.

          i see that you are forcing MTU=5 (4K MTU), which is fine by you need to make sure that your server's setting is also set to 4K at the driver level.

          if you look at ibv_devinfo at the server it should show the MTU as 4K.

           

          i saw your other thread about the same issue and i am currently looking into getting some answers.